Livsfarlige elementer i hjemmet

I et almindeligt hjtipsparaalimentaratugatoreciennacidoem i Danmark findes der en relativt lang liste af elementer, der kan være decideret livsfarlige for en kat. Med dette indlæg forsøges det fra forfatterens side at sætte fokus på tre af disse elementer, som de fleste katteejere ikke er opmærksomme på kan være decideret livsfarlige for deres kæledyr. Dette indlæg er således ment som et middel til oplysning på området, og kan derfor være til stor gavn for de fleste almindelige katteejere i et land som Danmark.

Løg

Studiet på dette område har fastslået, at hvis en kat indtager for meget løg, uanset om der er tale om hvidløg eller rødløg, vil dette resultere i, at de udvikler blodmangel. Biologisk set hænger dette sammen med, at løg indeholder det kemiske stof, der kaldes for thiosulfat. Når dette kemiske stof trænger ind i kattens krop, har det den effekt på de røde blodlegemer, at de sprænges. Når de røde blodlegemer sprænges, vil det resultere i blodmangel, hvilket kan være dødeligt.

Chokolade

Hvis man spørger almindelige mennesker i Danmark, har de fleste hørt, at man ikke må give en hund chokolade, mens de færreste har hørt, at det samme er tilfældet for katte. Chokolade kan nemlig være decideret giftig for katte, da det indeholder det kemiske stof theobromin. Når dette stof trænger ind i dyrets krop, vil det kun blive omdannet meget langsomt, hvorved det vil være at spore lang tid efter indtagelse. Da det er til stede længere, har det ligeledes længere tid inde i kroppen til at udføre den negative effekt, hvorved det kan være giftigt for katten at indtage.

Hovedpinepiller

Hovedpinepiller som for eksempel panodil er sammen med chokolade blandt de mest almindelige årsager til forgiftninger hos katte i Danmark. Hovedpinepiller er skadelige for katte, da de til forskel fra mennesker, ikke er i stand til at omsætte medicin i deres krop. Over tid vil der således ophobes mere og mere medicin, hvilket som oftest resulterer i lever- og nyresvigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *