Hvorfor anskaffer man sig en kat?

Hunden har meget længe været det mest populære kæledyr i Danmark og i andre europæiske lande. Man har dog i den seneste årrække kunnet se en tendens til, at katte bliver mere og mere populære, og flere undersøgelser peger endda på, at katten nu har overhalet hunden som det mest populære kæledyr i Danmark. Da katten er blevet mere populær end tidligere, forsøges der med dette indlæg at sætte fokus på, hvorfor man bør anskaffe sig en kat, hvorved indlægget kan være en hjælp til familier, der er i tvivl om, hvilket kæledyr de skal vælge.

Hvorfor har mennesker godt af at have katte som kæledyr?

Undersøgelser, der primært kommer fra USA, har vist, at menneskers sundhed kan forbedres ved at anskaffe sig en kat som kæledyr. Studierne har nemlig vist, at dette sænker både stress og angst hos kattens ejer. Når stress og angst nedcat-1333926_960_720sættes, falder risikoen ligeledes for, at man får hjertestop med op til 40 %, hvilket kan være en grund til, at man vælger at anskaffe sig en kat. Studierne har kommet med forskellige grunde til, hvorfor katte har denne effekt på mennesker, men i dette indlæg sættes der kun fokus på en enkelt af dem. En af grundene kan være, at katte er rolige væsner, som når de spinder, udsender vibrationer, der ligger i intervallet mellem 20 og 140 Hertz, hvilket virker beroligende på mennesker.

Udover de eventuelle helbredsmæssige forbedringer, er der ligeledes andre grunde til, at man kan vælge at anskaffe sig en kat. Der er nemlig ofte ikke så meget arbejde forbundet med at have en kat, som det er tilfældet med for eksempel en hund. Katte er nemlig mere selvstændige individer, hvorved de ikke altid har brug for menneskelig kontakt. Man behøver derfor ikke interagere med dem som ofte, hvorved man kan slippe afsted med at bruge mindre tid på en kat end en hund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *