Hvordan startes et katteri?

Når man har taget en beslutning om, at man ønsker at give sig i kast med at starte et katteri, har man forhåbentlig gjort sig en masse tanker om, hvordan man løser dette bedst muligt. Der er nemlig tale om et erhverv, hvor man har ansnorfolk_cattery11varet for levende væsner, der er afhængige af deres ejer, hvorved det er nødvendigt, at man er i stand til at drive erhvervet professionelt. I løbet af dette indlæg forsøges det fra forfatterens side at sætte fokus på, hvordan man starter et katteri og i den forbindelse, hvad man som ejer skal være opmærksom på. Håbet er således, at dette indlæg kan benyttes som en hjælp til de, der har brug for information om, hvordan man starter og driver et katteri.

Hvad bør man overveje?

Først og fremmest bør det gøres klart, at man ikke skal starte et katteri, hvis man udelukkende gør det for at blive rig. Mange personer, der har drevet et katteri, har nemlig udtalt sig om, at man ofte kommer til at tabe penge i det lange løb. Dette hænger sammen med, at der ofte er en lang række udgifter, som man ikke har regnet med, når det handler om at drive et erhverv, der har fokus på levende væsner. Man bør derfor udelukkende starte et katteri, hvis man virkelig brænder for det.

Avlskatte

Når man alligevel har besluttet sig at starte et katteri, bør man finde ud af, hvilke katte man har lyst til at opdrætte. Der er nemlig enorme forskelle på de forskellige racer, hvorved det ofte kan lette opgaven betydeligt, hvis man blot fokuserer på en enkelt race.

Når man avler katte med henblik på videresalg, er det vigtigt, at man er klar over, at der er tale om et erhverv, hvorved man skal overholde den gældende lovgivning på området. Derudover skal man bruge tid på at læse om den givne art, som man ønsker at avle på. Det at være avler handler nemlig om at identificere visse kvaliteter hos racen, som man ønsker at forædle i de kuld, der senere kommer til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *