De populære perserkatte

Perserkatten er den dag i dag blevet meget populær i europæiske lande som for eksempel Danmark. Med dette indlæg forsøges det fra forfatterens side at sætte fokus på denne race af katte og der vil blandt andet kunne findes en beskrivelse af, hvordan katten ser ud. Dette indlæg henvender sig således til personer, der har en interesse i denne race, og som eventuelt har planer om at anskaffe sig en.

Perserkattens udseende

Denne race er karakteriseret ved at være relativt langhåret og have et rundt hoved og en flad næse. Der findes forskellige former for perserkatte, hvor en af de mest populære er den såkaldte sorte perserkat. Denne races historie stammer tilbage til det 16. århundrede, og helt rene, sorte perserkatte er den dag i dag blandt de mest sjældne katte. Der findes dog en del blandingsracer som for eksempel katte, der har spor af enten smoke eller rust.download

Den sorte perserkat har en pels, der kræver, at man sætter stor tid af til at ordne den. For meget sol kan nemlig gøre pelsen mere bleg, mens damp og fugtighed i luften kan give dens pels et brunligt skær. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på at passe godt på dens pels.

Historisk set

Historisk set kan det siges, at denne kat er en af de ældste racer, som der er blevet avlet på. Som navnet på denne race indikerer, stammer den oprindeligt fra Persien, der den dag i dag hedder Iran, og kom først til Europa i starten af det 18. århundrede.

Denne kat har til alle tider været en smule mistænksom over for fremmede mennesker, men når den har lært en at kende, vil man opleve, at der er tale om en meget loyal og hengiven kat, der er meget livlig på trods af, at der kan være store forskelle i temperamentet fra individ til individ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *