De perfekte katteracer der generelt går godt til hunde

Mennesket har igennem tiden tæmmet og holdt mange forskellige arter af dyr som kæledyr, men intet lever helt op til det venskab der findes mellem hunde, katte og mennesker i dag. Det er lidt uklart hvornår mennesket begyndte at holde hunde som kæledyr, men meget tyder på at samarbejdet mellem mand og hund allerede begyndte for mellem 18.000 og 32.000 år siden. De første tamme katte dukkede op for omkring 9000 år siden. Begge populære kæledyr har i starten nydt godt af et samarbejde med mennesket, i form af mad og husly. Til gengæld hjalp dyrene med at jage – både mad og skadedyr.

shutterstock_269205077Som hund og kat – venskab er muligt

Nu kender du til historien. Du har garanteret også hørt ordsproget “som hund og kat”, om modsætninger. Men det er slet ikke umuligt at have et hjem hvor kat og hund lever side om side. De kan også sagtens blive de bedste venner, det gælder bare om at finde det rette match. Kend din hund godt først. Læs måske lidt om racen på farnaeshoej.dk. Når det er på plads, er der forskellige katteracer der kan introduceres til et hjem med hund, lidt nemmere end andre. Det skyldes blandt andet faktorer som temperament, aktivitets-niveau og sociale behov. Læs videre for at finde ud af hvilke racer du bør skaffe dig.

De 4 bedste racer

Overraskende nok er der faktisk en hel del katteracer du kan vælge imellem, når du skal finde en partner til din hund. Katte såsom Maine Coon og Ragdoll er store, langhårede racer der ofte bliver sammenlignet med hunde. De er rolige og yderst sociale og kan endda lære at gå i snor, så hund og kat kan gå side om side. Korthårede katte såsom Abyssinieren og Amerikansk korthåret er også velegnede. En Abyssinier er en mindre og mere adræt race der også er kendt for at være legesyg og energisk. Den amerikanske korthårede har et tålmodigt temperament og høj intelligens, så den kan lege godt med familiens hund og børn.